![Βασιλική Παπαγεωργίου & Αλίκη Μαρκαντωνάτου Οι μαβί χορδές της Λύρας](http://galeriedimiourgon.gr/site1/wp-content/uploads/2017/02/mikri-680x921.jpg)
Η Βασιλική Παπαγεωργίου που ζει και δημιουργεί εδώ και χρόνια στην Κωνσταντινούπολη συναντά την Αλίκη Μαρκαντωνάτου με την αρχαία λύρα της σ’ έναν μουσικό τόπο, όπου ακόμα αντηχούν οι μελωδίες της αρχαιότητας και των παραδοσιακών τραγουδιών.
Μαζί δημιούργησαν το άλμπουμ “Τα Τραγούδια της Χέλυος – The Chelys Songs” – με αναφορά στους στίχους της Σαπφούς για την λύρα της από καύκαλο χελώνας – το οποίο περιέχει μελοποιημένη λυρική ποίηση, παραδοσιακά τραγούδια και δικές τους σύγχρονες συνθέσεις. Η κυκλοφορία του από την Τουρκική δισκογραφική εταιρία ADA Music αναμένεται τον Απρίλιο του 2017. Μέρος αυτού του έργου θα παρουσιαστεί στην Γκαλερί Δημιουργών στις 25 Μαρτίου 2017.
Το χαρμάνι του ήχου που δημιουργούν οι φωνές και η αρχαıοελληνική λύρα εμπλουτίζεται από τό μελωδικό μαντολίνο της Βασιλικής και τον ζεστό, στιβαρό ήχο του κοντραμπάσου του δεξιοτέχνη Χρυσόστομου Μπουκάλη.
Τα τραγούδια ξετυλίγονται μέσα από τις μαβί χορδές της λύρας, περνώντας από την αρχαία μουσική στην παραδοσιακή και σύγχρονη, από τα ηχοχρώματα της αρχαίας και νέας ελληνικής στην μελωδία της τούρκικης γλώσσας πλέκοντας ένα πολύτιμο υφαντό, χαρακτηριστικό του Aιγαίου και της Mικρασίας.
Αλίκη Μαρκαντωνάτου: αρχαιοελληνική λύρα, τραγούδι
Βασιλική Παπαγεωργίου: τραγούδι, μαντολίνο
Χρυσόστομος Μπουκάλης: κοντραμπάσο
Ιστοσελίδες
Soundcloud
https://soundcloud.com/vassiliki-aliki/tracks
YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=9Kr1wamf46M
https://www.youtube.com/watch?v=L-rHwyLbYcw
https://www.youtube.com/watch?v=l6Eb4LBpb4Q
https://www.youtube.com/watch?v=Mcntt4M0UwY
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
Ώρα Προσέλευσης :20:45
Ώρα έναρξης: 21.00
Ημέρα Παράστασης : Σάββατο 25 Mαρτίου
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28, Κηφισιά
www.facebook.com/galeriedimiourgon
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732